Design educational

Design of Teaching_2Ca orice lucru important in viata, educatia merita investitii si chiar sacrificii la nivelul fiecarei familii.  Acesta este spiritul in care am fost crescuti si cu care ne pregatim sa crestem generatii viitoare. Parem a face pasii corecti si masuram in bani si procente din bugetul familiei mai tot ce inseamna educatie. Dar “surpriza”este ca educatia de calitate, cea care incepe inca inainte de nasterea copilului, costa din ce in ce mai mult, iar clubul celor care si-o permit este mai restrans.

Asadar,  ce e de facut?

La nivel de familie muncim mai mult si suntem mai putin sanatosi, stam mai putin cu copiii. La nivel de scoala de stat, dintre dascalii formati “in sistem”, ne miram cand mai descoperim un “domn Trandafir” sau cate o “Scoala de valori”. La nivel de scoala particulara, grija pentru formare, educatie, crestere armonioasa in relatie cu societatea actuala, dar si pentru plus valoare creste, ca si competitia.

La nivel de dialog, e dat exemplu sistemul finlandez.

La nivel de stat, includem competentele si standardele de calitate drept prioritati, dar nu incurajam cu adevarat initiativa privata in dezvoltarea lor.

La nivel global, una dintre temele arzatoare este cresterea accelerata a somajului in randul tinerilor si preocuparea este in zona de identificare a solutiilor mai bune de pregatire a tinerilor pentru angajare, in conditiile unei piete a muncii din ce in ce mai dinamice, mai selective si mai globalizate.

Vorbim mult despre design profesionist, despre faptul ca nu avem sectie de design pentru incaltaminte in cadrul facultatii de profil, despre design de produs; dar si despre design personal, design al proceselor, chiar despre “instructional design”!

Si intr-o buna zi descoperim o tema care ar putea fi solutia si care a fost pusa pe tapet drept misiune, crez si obiect de activitate de catre o echipa de prefesionisti in domeniu: designul educational, la DOT – Design of Teaching.

Mult succes inimosilor care isi impartasesc cunostintele si ii ajuta si pe altii (parinti, studenti, practicieni) sa devina mai buni si sa contribuie la actul educational de calitate!

This entry was posted in Design, Freelance, Point of view, Romanian economy and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Security code *