E-shop – o noua formula de vanzare la indemana tuturor

 

Untitled

Citesc in ultima vreme si aud, vad, simt, ca zona de IT este intre campionii clari, zona de activitate cu crestere majora de la an la an.

Fie ca este vorba de simple site-uri de prezentare, de realizarea de platforme proprii sau instrumente solicitate de clienti, solutii tip ERP, CRM, BI, dezvoltari de aplicatii noi, interfete cu alte genuri de solutii, outsourcing, nearshoring, aplicatii pentru zona mobile, retele de socializare cu pleiada de aplicatii din jurul lor, IT -ul face regula si creste, se dezvolta organic si se ramnifica de la an la an.

Care ar fi explicatia?

Pe de o parte, dupa ani de reticenta si evitare a schimbarii, firmele si institutiile, fortate de actionariat, votanti, sau chiar din proprie initativa, incearca si aceste solutii de optimizare a proceselor si de eficientizare a afacerii.

Pe de alta parte, daca este sa ne indreptam atentia catre un segment specific, cel putin la nivel local, datorita cresterii costurilor fixe si a schimbarilor legislative, inclusiv in zona contractelor de munca, se trece de la forma de prezentare in magazine traditionale la magazine on-line; statistic, de exemplu in fashion, numarul de magazine on-line a crescut cu peste 400%; iar instrumentul este la indemana si nu presupune decat o investitie intiala de minim cateva sute de euro, la care ajung si micii intreprinzatori din agricultura ecologica, si mici artizani, designeri, arhitecti, service-uri auto, comercianti de electronice, galerii de arta, restaurante, etc.

Vanzarea prin intermediul magazinelor on-line este insa si o zona reglementata la nivel european, de care trebuie sa fim constienti, astfel incat sa respectam legislatia in vigoare.

A vinde sau a presta servicii prin intermediul internetului este un mijloc ieftin pentru a dezvolta o afacere. Totusi, presupune si numeroase capcane legale.

Daca va doriti sa stiti ce probleme (cu legea!) are site-ul dumneavoastra, puteti sa solicitati efectuarea unui audit legal al site-ului dumneavoastra.

 

 

This entry was posted in Point of view, Romanian economy and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Security code *