Exportul, prioritatea numărul 1 a României

 Export_picture

Exportul va fi pentru o prioritate pentru noi, România fiind una dintre puţinele ţări europene care a performat în ultimii ani în acest domeniu, a declarat, marţi, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, la recepţia anuală în cinstea Corpului Diplomatic acreditat la Bucureşti organizată de Camera de Comerţ şi Industrie a României.

‘Stabilitatea fiscală a României constituie unul dintre atuurile pe care ne bazăm în strategia noastră de creştere a exporturilor. Fiind ministru în diplomaţii economice vă lansez invitaţia mea pentru parteneriate dinamice şi de durată. Acordăm respectul cuvenit celor care consideră România căminul pentru dezvoltarea afacerilor lor. Vrem relaţii bilaterale, echilibrate şi dinamice’, a spus Varujan Vosganian, citat de Agerpres.

Pentru următoarea perioadă ministrul Economiei şi-a fixat deja un calendar de lucru cu Uniunea Camerelor de Comerţ care să conducă la o mai bună cunoaştere a oportunităţilor din piaţă.

‘Acest eveniment este o oportunitate pentru identificarea de noi parteneri economici. Dorim ca în 2013 să continuăm dezvoltarea parteneriatelor economice cu ţări din spaţiul non-european. Astfel, în 2013, în aprilie, vom deschide în Turkmenistan un birou pentru regiunea Asiei, în vară un altul la Skopje, iar în septembrie la Moscova. Aceste deschideri către pieţe din afara Uniunii Europene vin să ajute în principal IMM-urile şi de aceea dorim să ne adaptăm contextului economic. O altă prioritate a Camerei este problema deblocării accesării fondurilor europene’, a declarat Sorin Dimitriu, preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti, vicepreşedinte al CCIR.Sursa: Agerpres   / Articol ” Capital”

Va propun un instrument introductiv, simplu si util, de surse de informare relativ la oportunitati la export pentru afacerea dv.

MSK surse de informare_oportunitati export [Compatibility Mode]

Mi-ar face deosebita placere sa ne cunoastem si sa detaliem!

Mihaela_Stanel_professional details

Mihaela Stanel

 

This entry was posted in Export, Point of view, Romanian economy and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Security code *